Halvan ja kalliimman porakoneen erossa on paljon analogiaa siihen, mitä eroa on edullisemmalla ja hinnakkaammalla palveluntarjoajalla, vaikka kumpikin lupaisivat täsmälleen samoja palveluita. Laatu, käyttäjäkokemus ja pidempi elinkaari: kalliimmalla työ on laadukkaampaa, toimivuus ja toimintavarmuus korkeampi, mukava käyttää, tuntuu käteen sopivalta ja mukavalta ja asiakassuhteesta voi saada pitkän. Yksi osa analogiaa on sekin, että näin ei silti välttämättä ole aina: joskus edullinenkin porakone on hyvä ja pitkäikäinen ja kallis taas on ihan susi ja palautuu kauppaan ensimmäisen kerran jälkeen.
Iskuporakoneessa perusjuttu on tietenkin teho. Hanki mielellään 1000w kone, alle sen saat vain korvat ja kädet kipeiksi. Mutta sitten onkin se hinta. 1000W kiinalainen porakone marketissa maksaa murto-osan siitä, mitä samantehoinen Makita ammattiliikkeessä. Tai samantehoinen vihreä Bosch maksaa puolet vähemmän kuin samoilla spekseillä oleva sinenn Bosch (Boschilla vihreät on harrastajakäyttöön ja siniset ammattilaiskäyttöön tarkoitettuja laitteita). Suurin ero on ehkä elinkaaressa. Halvassa on käytetty halpoja osia (esim. muovia) ja kalliimmassa laadukkaampia, esim. metallia. Ylihyvää ei kannata ostaa, kun tarve on satunnaista ja esim. Toisaalta markettiporakoneet jättäisin koskematta, niistä tulee vain paha mieli.
Nyrkkisääntönä porakoneissa(kin) on, että pihit porakoneen ostajat hankkivat usein kaksi konetta aamupäivällä halvan ja iltapäivällä hyvän. Tai vaihtoehtoisesti poraamiskokemus- on sellainen, että ei tule toiste ruvettua.