Vasemmistohallitus senkun nostaa kannatustaan..demarit näyttäisi ottavan suurimman puolueen paikan ennen seuraavia vaaleja. Kiitos Sanna Marin.
Marin on kuin Halonen. Eivätkä demarit häröilyillään pääse nousemaan kuopastaan, jonka ovat itse vaalivalheillaan kaivaneet. Jonneille tiedoksi : demarit olivat ne, jotka aloittivat kansalaisodan.
No nyt on paksu vale, Ahmattilainen. Annatko jonneille lähteen, jossa tieteellisesti vahvistetaan että ”demarit” aloittivat kansallissodan. Pisteitä siitä että puhut oikeilla termeillä - kansallissota se oli.
Käytin termistöä, jota vasemmistolaisetkin ymmärtävät. Lainaus Wikipediasta (niille jotka eivät kirjoja lue) Kohdasta Suomen sisällissota.
"Sodan alku.
Punaisten puolella nostettiin punainen lyhty Helsingin työväentalon torniin vallankumouksen alkamisen merkiksi 26. tammikuuta 1918 illalla klo 23. Siltasaarelle keskitetyt punakaartilaiset marssivat Pitkänsillan kautta keskustaan ja miehittivät puhelinkeskuksen, rautatieaseman ja lennättimen.[99] Punakaarti otti Helsingin haltuunsa aamulla 28. tammikuuta. Kaikkiaan kuusi senaatin jäsentä siirtyi pääkaupungista Vaasaan, missä he jatkoivat hallituksen työskentelyä Vaasan senaattina. Senaatin puheenjohtaja (nyk. pääministeri) Pehr Evind Svinhufvud yritti matkustaa Helsingistä Vaasaan Venäjän laivaston lentokoneella, mutta suomalainen lentäjä ei saanut konetta toimimaan. Svinhufvud pääsi lopulta jäänmurtaja Tarmolla Tallinnaan ja sieltä Saksan ja Ruotsin kautta Pohjois-Suomeen. Osa senaattoreista ja porvarillisista poliitikoista, muun muassa K. J. Ståhlberg, Lauri Ingman ja Kyösti Kallio jäivät piileskelemään punaiseen Helsinkiin ”maan alle” aina saksalaisten saapumiseen saakka.
Punaisen puolen hallitukseksi perustettiin Helsingissä 28. tammikuuta Suomen kansanvaltuuskunta. Se julkaisi nimilistansa yhteydessä samalle päivälle päivätyn julistuksen ”Suomen työmiehet, kansalaiset!”, jossa tiedotettiin vallankumouksen alkamisesta."
Helsingin työväentalo siis, josta sota aloitettiin ja jossa väkivaltaisempi siipi demareista tarttui aseisiin. Kannattaa tutustua aikalaiskirjoihin ja SDP:n historiaan.
Voin pitää Suomen poliittisesta historiasta luennon maksusta, mutta vain rahasta. Muut oravannahkat ei käy maksuvälineenä. Minulla löytyy ihan riittävästi kirjastossani poliittisen historian kirjallisuutta. Kocouriltakin löytyy oivia muisteloita Suomen historiasta. Kyllä hänkin poliittisen historian osaaja on.