Monissa englanninkielisissä kansainvälistä lakia käsittelevissä artikeleissa, kuten myös wikipediassa (joo tiedän wikipedia on hieman ...) määritellään että järjestäytyneiden yhteisöjen välinen aseellinen konflikti on sota.
Limnell puhui joskus Clausewitzin kriteereistä sodalle. Ensiksi sodan tulee olla luonteeltaan väkivaltaista. Toiseksi Clausewitz korostaa sodan välineellistä luonnetta, jossa korostuvat sekä keinot että lopputulos saattaa vastustaja puolustuskyvyttömäksi. Kolmantena ja keskeisimpänä sodan määritteenä Clausewitz viittaa sodankäynnin poliittiseen luonteeseen eli sota tulee aina ymmärtää poliittisessa viitekehyksessä. No maailma on muuttunut Carl vonin ajoista.
Nykyään myös väkivallattomia toimia voidaan pitää sodankäyntinä.
Putinin tapa toimia näissä sodissaan on, että kiistetään jyrkästi kyseessä olevan sota. Toimitaan sillä tavalla että yritetään pysyä sodan klassisten määritelmien suhteen jollain määrittelemättömillä alueilla. Valtio toimii hämärin, rikollisuutta muistuttavin sissisodan keinoin, sen avulla halvaannutetaan kohdevaltion tai kohdealueen toiminnot. Sitä sanotaan hybridisodaksi tai epälineaariseksi sodankäynniksi.