^kiihkoissasi taidat unohtaa, että meillä on perustuslaki jota myös persujen ja Päivi Räsäsen on noudatettava.....kyse ei ole niinkään uudesta ilmiöstä vaan laki on ollut voimassa jo kauan ja siinä sanotaan näin:
"Rikoslain 11 luvun 10 §:ssä (511/2011) säädetään: "Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."[35] Lisäksi 10 a §:ssä määritellään törkeä kiihottaminen kansanryhmää vastaan."
Mitä sananvapauteen tulee esim muiden maiden osalta niin sinun ihannoimassa Unkarissahan sitä ei käytännössä ole lainkaan..ja siihen on syynä pääosin Fidez ja Orban.
Unkari – medialaki rajoittaa sananvapautta
Unkarissa huolta on herättänyt erityisesti uusi medialaki, joka tuli voimaan 2011. Laki antoi Media Councilille valtuudet valvoa kaikkea audiovisuaalista mediaa, vaatia tietojen luovutusta ja määrätä sakkoja vihapuheesta. .*
Julkinen rahoitus ja sisältötuotanto kanavoitiin samalla keskitetylle taholle (Media Service Support and Asset Management Fund, MTVA). Lainsäädännöllisiä muutoksia taustoittivat uuden parlamentissa vallan saaneen puolueen (Fidesz) näkemykset.*
Lisää sananvapausesta muissa maissa:
Puola vahvisti kiistellyn medialain – syytetään sananvapauden vastaiseksi
EU ja kansainväliset journalistijärjestöt ovat tuominneet Puolan uuden lainsäädännön sananvapauden vastaisena.
Puolan presidentti Andrzej Duda allekirjoitti kiistellyn medialain torstaina. Sen perusteella valtion omistamat tiedotusvälineet määrätään valtion hallintaan. Laki mahdollistaa myös sen, että uusi oikeistohallitus voi nimittää tiedotusvälineiden johtoportaan.
EU ja kansainväliset journalistijärjestöt ovat tuominneet Puolan uuden lainsäädännön, koska se on niiden mielestä sananvapauden vastainen.
Kansainvälisen Toimittajat ilman rajoja -järjestön (RSF) vuoden 2018 World Press Freedom -indeksi heijastaa kasvanutta vihamielisyyttä toimittajia ja tiedotusvälineitä kohtaan. Ongelma ei koske vain Turkin ja Egyptin kaltaisia autoritäärisiä maita, vaan lehdistönvapaus horjuu myös Euroopassa. Vuoden 2018 indeksissä viiden eniten pudonneen maan joukossa on neljä Euroopan maata: Malta putosi sijalle 65. (18. sijaa), Tšekki sijalle 34. (11. sijaa), Serbia sijalle 76. (10. sijaa) ja Slovakia sijalle 27. (10. sijaa).
On huolestuttavaa, että yhä useammat demokraattisesti valitut johtajat eivät näe tiedotusvälineitä demokratian tukijoina, vaan avoimina vastustajinaan. Esimerkiksi Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump on muun muassa käyttänyt toimittajista nimitystä ”kansan viholliset”.
Viha mediaa kohtaan syö niitä arvoja, joiden varaan länsimainen demokratia on rakentunut.
Demokratian vakiinnuttaminen on vaikeaa sellaisiin maihin, missä sillä on lyhyt historia. Esimerkiksi Euroopan unioniin kuuluvista Itä-Euroopan visegrad-maista etenkin Puola ja Unkari ovat jo pitkään tulkinneet demokratiaa vähemmän eurooppalaisesti. Ne rikkovat niin kansalaisoikeuksia kuin vallan kolmijakoakin keskittäessään kaiken vallan hallitsevalle puolueelle. Viime aikoina myös Tsekissä ja Slovakiassa on näkynyt merkkejä demokraattisen kehityksen heikkenemisestä.
Euroopan unionilla on vielä kova työ vakuuttaa Visegrad-maat demokratian eduista. Etenkin, kun niiden nykyiset vallanpitäjät on valittu demokraattisilla vaaleilla. Lisävaikeutta tilanteeseen tuo Venäjän yritykset horjuttaa EU:n yhtenäisyyttä.
Tehtävää on Visegrad-maiden lisäksi myös vanhoissa EU-maissa, sillä demokratia on nousevan populismin uhri. Populistit puhuvat demokratiavajeesta, mutta samalla vetävät lokaan demokratian hienoja periaatteita. Diktatuurissa näkemystensä takia vainottu tuskin jakaa perussuomalaisten näkemystä siitä, että sananvapaus olisi luotu mahdollistamaan muiden ihmisten julkisen loukkaamisen.