^ Itellä noi kassit aika herkät mutta sittenhän sen näkee. Miten sitten eroaa sokerointi kuumavahauksesta?
Voin kertoa, että on tuo häpyhuuli-aluekin melkoisen herkkä... 😅
Löysin netistä äkkiseltään vain ristiriitaista tietoa. Ota näistä nyt sitten selvää. 🤣
"Vahauksessa karva vedetään pois vastakarvaan, mikä rasittaa karvatuppea. Myös sokeroinnissa karvatuppi rasittuu hieman, vaikka karva vedetäänkin pois kasvusuuntaan. Hyvin herkkäihoiset saattavat saada sokeronnista karvatupen tulehduksia tai sisäänpäin kasvaneita karvoja."
"Sokeroinnin etuja ovat hellävaraisuus, tehokkuus, hygieenisyys ja luonnonmukaisuus. Lisäksi se toimii tehokkaana ihokuorintana. Sokerointi aiheuttaa muita karvanpoistomenetelmiä harvemmin sisäänkasvaneita karvoja, sillä karva poistetaan sen luonnolliseen kasvusuuntaan, jolloin karva ei katkea niin helposti.
Vahaus on hieman samantyyppinen menetelmä kuin sokerointi – kuitenkin pieniä eroavaisuuksia löytyy. Vaha poistaa karvan myös juurineen, mutta karvan poisrepäisy tapahtuu vastakarvaan toisin kuin sokerilla.
Vahoja on erilaisia, mutta lämminvaha on hoitoloissa yleisimmin käytetty. Lämminvaha levitetään iholle lastalla myötäkarvaan, minkä jälkeen sen päälle painetaan kankainen liuska, joka repäistään pois vastakarvaan. Tämä lisää riskiä sisäänkasvaneille karvoille.
Kun sokeri tarttuu vain kuolleisiin ihosoluihin, vaha tarttuu jossain määrin myös elävään ihosolukkoon. Tästä syystä vahaus kuorii ihoa voimakkaammin kuin sokerointi. Sen vuoksi vaha ei ole välttämättä paras mahdollinen karvanpoistomenetelmä herkille ihoalueille, kuten intiimialueelle."
Itsellä alkoi osa ihotupista tulehtua sokerointien myötä. Vahauksen kanssa ei ole ollut yhtä paljon samaa ongelmaa.
Tuo nykyisin käyttämäni kosmetologi sanoi, että kun sokeroinneissa käytetään samaa sokerimössö-palloa poistamaan karvat koko alueelta, myös bakteerit iholla leviävät kaikkialle, joka voi aiheuttaa tulehduksia. Vahauksessa samaa vahaa ei käytetä yhdelle ihoalueelle kuin yhden kerran. Vaha levitetään, annetaan jähmettyä, repäistään pois ja heitetään roskiin. Toki sokerointi on ekologisempaa kuin vahaus. Hän siis tekee sekä sokerointeja, että vahauksia. Menin hänen luokseen sokerointiin, mutta koska hän suositteli kuumavahaa, päätin kokeilla ja tykkäsin.
Pari muuta juttua, joita opin ko. kosmetologilta:
-Ei saisi harrastaa seksiä saman päivän aikana ihokarvojen poiston jälkeen, koska ihotupet ovat tällöin auki ja kaikki bakteerit pääsevät helposti ihon sisään. (Noudatinko ohjetta? En.)
-Suihkussa käyntiä, hikiliikuntaa ja saunomista tulisi välttää seuraavien 12h ajan.
-Jos intiimialueelta poistetaan karvoja pinseteillä, pinsettien pitäisi olla steriilit, jottei bakteereja pääse ihon alle.
-Iho pitäisi desinfioida ennen ja jälkeen karvojen poiston.
-Säännöllinen kuorinta ehkäisee tulehduksia, näppyjä ja sisään kasvavia karvoja. Tähän tarkoitukseen pitäisi käyttää intiimialueelle soveltuvia kuorinta-aineita. Ite ostin viimeksi hältä sellasen ISON purkin kuorinta-voidetta, jota kuluu intiimialueen kuorintaan kerrallaan ihan pienen pieni määrä. (Kuinkahan kauan se kuorintavoide kestää hyvänä avaamisen jälkeen? Meinaan, ei ihan äkkiä lopu. 😅 Mutta voihan sitä käyttää muillekin iho-alueille).
Myöskin neuvoi hän, että siitä kuorinta-ainepurkista otetaan voidetta aina puhtaalla tikulla tmv. ettei sormista kulkeudu sinne pöpöjä ja rasvaa.
Sokeroijia ja vahaajiakin on toooodella monen eri tasoisia. Oon huomannut, että toisten käsittelyssä sattuu enemmän kuin toisten ja jotkut ovat huolellisempia kuin toiset.